Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров обіцяє Ющенку виконати його бажання

П'ятниця, 11 травня 2007, 10:56

Перший віце-прем'єр Микола Азаров звинувачує опозицію в тому, що вони зацікавлені у проведенні недемократичних дострокових виборів.

Про це сказав Азаров, відкриваючи засідання Кабінету міністрів в п’ятницю.

"Отримавши згоду про проведення дострокових виборів, вони (опозиція) протлумачили цю згоду, як можливість проведення будь-яких виборів. Не "чесних і демократичних виборів на конституційній основі" – я цитую заголовок протоколу – а тих виборів, які вони хочуть провести на своїх умовах", - заявив він.

"Коли нам було заявлено, що 14 травня відбудуться з'їзди (опозиційних блоків), по висуненню кандидатів в депутати, виходить так, що найбільшу партію України – Партію регіонів – хочуть усунути від участі у виборах і зробити це під приводом, що робоча група не могла домовитись про пакет необхідних законів. Це не так", - сказав Азаров.

Він навів приклад, за його словами, "конструктивного характеру" Партії регіонів:

"Ми домовились, що, коли повернемось в зал Верховної Ради, то ухвалимо цілий пакет рішень та підтвердимо вже ухвалені рішення парламенту".

"Та сторона не зацікавлена в такому підході. Яскравим підтвердження цього є подальше блокування роботи Конституційного Суду та звільнення судді КС", - обурився Азаров.

"Ми будемо продовжувати роботу, якщо президент хоче, щоб ми йому надали дорожню карту дострокових виборів, то ми вже зараз над нею працюємо, і вона буде готова", - зазначив віце-прем'єр.

Азаров наголосив, що представники опозиції "відкрито заявили, що дата проведення дострокових виборів повинна бути винесена за дужки".

Він пояснив, що робоча група мала б доповісти президенту і прем’єру про напрацьовані документи для чесних дострокових виборів, а дату їх проведення мали б визначити Віктор Ющенко та Віктор Янукович.

Азаров також пояснив, що Янукович погодився на дострокові вибори "з метою недопущення дестабілізації в країні".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування