Мороз думає, що Ющенко займається криміналом, провокацією і агітацією

П'ятниця, 11 травня 2007, 11:15

Спікер Олександр Мороз заявляє, що секретаріат президента готується застосовувати адмінресурс у майбутніх виборах і агітувати за опозицію.

"По суті вся затія з виборами – небезпечна провокація, яка не має жодного відношення до прав президента, визначених Конституцією. Президент уособлює так звану опозицію. Він спеціально поглиблює конфлікт, відстоюючи інтереси лише однієї політичної сили", - сказав Мороз у парламенті у п’ятницю.

"Де в Конституції чи в законі записано, що до його (президента) обов’язків належить організація виборчої кампанії? Чи агітація відповідного змісту? Тоді знайдіть відповідь на питання про зміст нинішньої наради в адміністрації президента з головами обласних адміністрацій!", - обурився він.

Мороз також заявив, що президент проводить "зачистки загальних судів по всій Україні".

"Поясніть підстави звільнення суддів Конституційного Суду. Це відверта, цинічна як ніколи підготовка до використання адмінресурсу. Це ще одне підтвердження того, що дострокові вибори, якщо проводити, то одночасно – і парламенту, і президента", - сказав він.

"Я не згадую про маніпулювання з указами про вибори, про строки їх проведення, які не можна пересмикувати в залежності від дати указу, про дивні з точки зору не лише формального права, але й здорового глузду міркування на зразок: парламенту немає, а потім на день зібрав парламент, а потім знову він не діє", - додав він.

Коментуючи заяву президента про можливе рішення РНБО, яким він може вирішити всі питання, пов’язані з виборами у разі, якщо робоча група не дійде компромісу, Мороз сказав, що таким чином Ющенко "збирається тиснути на уряд і всі інші структури влади".

"Усе це врешті-решт кримінал, який супроводжується невідворотною юридичною відповідальністю. Про це не слід забувати нікому", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...