Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський наполягає на теракті й кличе у свідки Цушка

П'ятниця, 11 травня 2007, 11:22

Міністр транспорту й зв'язку Микола Рудьковський наполягає на тому, що причиною аварії "Столичного експреса" було несанкціоноване втручання в систему руху сторонніми особами, а не недбалістю транспортників.

Про це він заявив журналістам у п'ятницю після зустрічі з міністром внутрішніх справ Василем Цушко, повідомляє Ліга.

Рудьковський наголосив, що під час своєї зустрічі з технічними фахівцями залізниці і міністром внутрішніх справ обговорив технічну складову і результати експертизи, підготованої співробітниками залізниці.

"Ми звернулися до Цушка, щоб об'єктивно провели аналіз ходу першого етапу розслідування, і я сподіваюся, що все-таки буде врахована точка зору фахівців "Укрзалізниці" при встановленні остаточної причини аварії", - повідомив він.

"Фахівці "Укрзалізниці", Мінтранс і я особисто стоїмо на позиції, що це було несанкціоноване втручання в систему руху сторонніми особами", - підкреслив Рудьковський.

За словами міністра, до аварії дійсно призвело втручання людини, яка розбирається в транспортній системі, але люди, що працюють безпосередньо на станції, ніякого відношення до аварії не мають.

"Винних потрібно шукати не серед чергових, а серед інших людей. Я можу сказати, що це не було недбалістю, тому що, проаналізувавши електронні носії, що ми маємо в базі даних, стає ясно, що чергова діяла відповідно до регламенту, і ніяких порушень у її діях не виявлено", - підкреслив він.

Як відомо, 2 травня в Кагарлицькому районі Київської області зійшли з рейок локомотив і 5 вагонів пасажирського потяга "Столичний експрес" сполученням Дніпропетровськ-Київ. Були ушкоджені стрілочний перевід і 200 м залізничної колії.

9 травня керівник Головної служби з питань діяльності правоохоронних органів секретаріату президента Валерій Гелетей повідомив про затримку осіб, підозрюваних у вчиненні дій, що призвели до аварії "Столичного експресу".

За його словами, підозрювані працюють на станції, поблизу якої відбулася аварія, і мають пряму причетність до роботи на залізниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування