Рада поскаржилась Європі, що Ющенко її не слухається

П'ятниця, 11 травня 2007, 11:56

Верховна Рада звернулася до голови ПАРЄ Рене ван дер Ліндена та голів європейських держав зі скаргою на невиконання президентом Віктором Ющенком рекомендацій Асамблеї.

Постанову підтримали 229 депутатів.

"Ігноруючи основоположні принципи демократії та всупереч Конституції президент Віктор Ющенко здійснив низку кроків по розпуску українського парламенту, сформованого за підсумками виборів 2006 року", - йдеться у зверненні.

"Для досягнення своєї мети президент видав два укази, юридичні підстави для яких не передбачені основним законом. Депутати звернулися щодо конституційності указу до КС і він розглянув справу, але перед винесенням рішення зазнав безпрецедентного втручання у свою діяльність з боку президента", - зачитав заяву спікер.

Мороз нагадав, що президент звільнив трьох суддів КС, чим "унеможливив ухвалення рішення, яке могло б стати відправним пунктом у розв'язанні штучно створеної політичної кризи".

Спікер звинуватив президента у спробі узурпувати владу, а також підкреслив, що той "демонстративно нехтує рекомендаціями ПАРЄ".

Водночас Мороз переконує, що уряд і коаліція і надалі вживатимуть заходів по виходу із ситуації "правовим способом".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News