Тим, у кого багато грошей, Герман пропонує обиратися щомісяця

П'ятниця, 11 травня 2007, 12:22

Партія регіонів наполягає на проведенні дострокових виборів у парламент не влітку, а в середині осені, що пояснюють необхідністю можливості кожного громадянина реалізувати своє право на вибір.

Про це заявила член фракції Партії регіонів Ганна Герман, повідомляє прес-служба партії.

"Люди зараз йдуть у відпустку, починаються вступні іспити у молоді, у студентів, у школах випускні вечори. Ніколи так не було, щоб у розпалі відпусток хтось проводив в Україні якісь вибори", - пояснила депутат.

"Тому, як я вже казала, для мене дуже гарною є дата 14 жовтня. Це Покрови Пресвятої Богородиці – велике релігійне свято, у день якого можна пройти очищення всім людям. Крім того, цей день з давніх часів відзначали як день козацького війська", - додала вона.

За словами Герман, "прагнення опозиції провести вибори якомога раніше можна пояснити тільки острахом того, що люди з кожним новим днем усе більше і більше переконуються в ефективності роботи уряду Віктора Януковича".

"А це означає, що шанси опозиції домогтися прийнятного для себе результату з кожним днем зменшуються. Тому опозиція і хоче негайно, під шумок, провести вибори", - додала вона.

Герман вважає, що "зараз влада, фактично, знаходиться в руках, що видають більш ніж дивні укази, і суспільство їх не розуміє".

"Саме тому спочатку потрібно повернути в правове поле роботу всіх гілок влади: і президента, і виконавчої влади, і законодавчої, і судової", - переконана депутат.

"Після цього потрібно внести зміни в закони, які дозволять здійснювати підготовку і проведення дострокових виборів у правовому полі. Це дозволить уникнути правових колізій, коли сторона, яка програла, буде безупинно заперечувати результати народного волевиявлення", - додала вона.

За словами Герман, "наша держава не настільки багата, щоб викидати гроші на вибори щороку".

"Тому ми не повинні дати приводу для того, щоб хтось сказав: "Вони поспішали, не зробили одне, інше, третє...Це недемократичні вибори... Давайте робити нові...", - відзначила вона.

"Якщо в когось занадто багато грошей, нехай їх викидає і сам себе обирає хоч щомісяця", - додала депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News