Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просить Піскуна та Цушка розібратися з коаліціантами

П'ятниця, 11 травня 2007, 13:24

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко просить правоохоронні органи розслідувати протиправні дії прихильників коаліції до опозиції в східних регіонах.

Про це сказано у відкритому листі Тимошенко, спрямованому секретарю РНБО Віталію Гайдуку, генпрокурору Святославу Піскуну і міністру внутрішніх справ Василю Цушку, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Політичні сили, що входять до антикризової коаліції, продовжують штучно нагнітати напругу в українському суспільстві", - йдеться в листі.

За даними Тимошенко, у тих регіонах, де присутня повна підтримка коаліції, до активістів опозиції застосовується шантаж, залякування, хуліганські напади, а часом і протиправні дії з боку представників правоохоронних органів.

"У Донецькій області стають системними прояви агресії до тих, хто наважується мати і висловлювати власну думку", - відзначає Тимошенко в листі.

За її словами, представники Партії регіонів і інших партій коаліції на місцевому рівні встановлюють жорстку диктатуру, вводять цензуру щодо незалежних ЗМІ, а також застосовують репресії проти керівників місцевої організації опозиційних партій.

"Системні порушення прав громадян на одержання об'єктивної інформації, заборона окремим політичним силам проводити свої акції, закриття доступу до ЗМІ свідчать про те, що ПР уже почала активну підготовку до проведення позачергових виборів, однак, перешкоджаючи праву громадян обирати вільно", - сказано в листі.

У зв'язку з цим Тимошенко просить РНБО розглянути цей лист на найближчому своєму засіданні і розробити заходи політичного характеру, генпрокурора - вжити заходів по захисту громадян, а також поставити за обов'язок органам внутрішніх справ порушити кримінальні справи і розслідувати факти вчинених проти прав громадян злочинів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування