Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В МЗС кажуть, що ідея Януковича поглибить кризу

П'ятниця, 11 травня 2007, 16:03

Заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко вважає, що залучення міжнародних посередників до врегулювання політичної кризи може призвести до поглиблення конфлікту.

Таку думку Огризко висловив у п’ятницю журналістам в Кабінеті міністрів.

"Безперечно, сьогодні в Україні немає підстав для звернення до третьої сторони. Я думаю, що сьогодні-завтра в результаті діяльності робочої групи буде ухвалено необхідні рішення. І навіщо нам на цьому етапі ускладнювати цей конфлікт?" - сказав Огризко.

За його словами, нормальна практика залучення посередників полягає в тому, що, коли в країні виникає необхідність звернутися до третьої сторони з метою розв’язання конфлікту, країна, безперечно, може звернутися за певними послугами.

Але, за його словами це відбувається тільки тоді, коли дві сторони конфлікту погоджуються з необхідністю звернення до третьої сторони.

Огризко також повідомив, що не знайомий з реакцією МЗС Росії на звернення прем`єра Віктора Януковича з проханням до російської сторони виступити посередником у врегулюванні ситуації в Україні.

"Поки що я не читав реакції МЗС Росії на цю заяву", - відзначив він.

Раніше Янукович звернувся до керівництва країн Євросоюзу і Росії з проханням виступити посередниками у врегулюванні політичної кризи в Україні.

У відповідь на це заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін заявив, що Росія підтверджує готовність стати посередником у врегулюванні ситуації в Україні, якщо її попросять про це всі сторони, втягнуті в цю політичну кризу.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування