Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" не вірить Морозу і Симоненку

П'ятниця, 11 травня 2007, 16:30

Лідер "Нашої України" В’ячеслав Кириленко заявляє, що робоча група у другій половині планує обговорити зміни до закону про вибори та зміни до закону про статус народного депутата у частині імперативного мандата.

Про це Кириленко повідомив під час прес-конференції у п’ятницю.

Водночас, за його словами, впродовж тижня всупереч домовленостям, досягнутим президентом і прем’єром, соціалісти та комуністи висувають все нові пропозиції, які лише затягують процес.

Кириленко повідомив, що йдеться насамперед про пропозицію внести зміни до Конституції з приводу надання Верховній Раді можливості саморозпускатися.

"Я дуже сумніваюсь, що, по-перше, таке рішення буде ініційоване, а, по-друге, що такий склад Верховної Ради може ухвалити рішення про саморозпуск", - зазначив він.

Ще одне питання, яке, за словами Кириленка, гальмує процес, це пропозиція створити єдиний державний реєстр виборців.

"Правляча коаліція висуває питання реєстру виборців, щоб унеможливити проведення виборів узагалі", - сказав лідер "Нашої України".

При цьому Кириленко підкреслив, що "Наша Україна" на даному етапі вважає доцільним "час відведений на підготовку до виборів присвятити уточненню списів виборців".

Також Кириленко заявив, що "Наша Україна" вважає, що у випадку продовження "контрпродуктивних" дій коаліції має бути зібране засідання РНБО, рішення якої змусять центральні органи виконавчої влади виконувати указ президента.

При цьому він висловив впевненість, що всі необхідні законні механізми для виконання рішень РНБО знайдені.

На думку Кириленка, для того, щоб робота групи була ефективнішою варто змінити її формат.

"Щоб там залишилися лише ті представники політичних сил, які гостро опонують одна одній, але при цьому розуміють, що єдиний вихід з кризи – це проведення виборів. В такому разі ми зможемо ухвалити дату виборів", - заявив він.

При цьому Кириленко додав, що "Наша Україна" може погодитись на проведення виборів 1 або 8 липня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування