Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЮЩЕНКА ТИМОШЕНКО ПРОПОНУВАЛИ ІНСЦЕНУВАТИ ЇЇ ВБИВСТВО

Субота, 12 травня 2007, 12:35

Керівник головної служби з питань діяльності правоохоронних органів Секретаріату президента Валерій Гелетей пропонував Юлії Тимошенко інсценувати її вбивство.

Про це він повідомив у п’ятницю ввечері в ефірі 5 каналу.

Гелетей зазначив, що у четвер під час зустрічі з Тимошенко він поінформував її про можливість замаху на неї. "Я її поінформував, але це була не єдина моя ціль зустрітися й поінформувати. До речі, частину інформації вона вже мала і володіла цією інформацією", - додав він.

"Основне питання, яке стояло - це можливість довести до логічного кінця саме цей замах. Така практика в нас є, і я не хотів би тут повторюватися, я колись в студії говорив, що ми подібні злочини розкривали і відносно банкірів робили інсценування вбивства", - сказав Гелетей.

"Коли я мав розмову з пані Тимошенко і, звичайно, це було теоретично можливо, і мав бажання саме так іти, але розуміючи, наскільки це публічна людина, і який би був резонанс, які наслідки... Тобто ми не знали, як це по часу затягнеться", - розповів він.

"Вчорашня розмова була саме в контексті, щоб зробити все можливе, щоб довести до логічного кінця, саме задокументувати повністю дії ці. І в нас була можливість трошки прискорити цей процес. Це вже оперативна робота. Я думаю, що той, хто розуміється на цих речах, мене добре розуміє", - зазначив Гелетей

На запитання, хто може бути замовником цих замахів, він повідомив, що поки підозри стосуються бандитів і окремих політтехнологів.

"Я сьогодні вже говорив про те, що ще місяць назад я наголошував що з політичною активністю майданів саме помаранчевого та синьо-голубого в місто Київ, як і в цілому деякі регіони держави почали приїжджати деякі лідери злочинних угруповань і взагалі люди, які мають до кримінального середовища пряме відношення", - зазначив він.

"Деякі з цих людей, саме лідери злочинного угруповання, мали пряме відношення до виборів 2004-го року, і, більше того, пряме відношення до побиття людей біля адмінбудівлі Центральної виборчої комісії саме в 2004-му році", - розповів співробітник Секретаріату.

На запитання, чи це ті люди, в наймі яких свого часу підозрювали Сергія Клюєва, Гелетей відповів: "Так. Мабуть, бачите, все таємне коли-небудь стає явним".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...