Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плющ зірвав комуністам переговори про вибори

Субота, 12 травня 2007, 13:06

Лідер Компартії Петро Симоненко вважає, що призначення Івана Плюща секретарем РНБО практично зірвало переговори про підготовку до проведення дострокових виборів.

Симоненко пояснив своє припущення тим, що пропозиції коаліції, закладені в так звану дорожню карту, щодо термінів підготовки законопроектів і можливого розгляду дати проведення виборів, "практично зупинені в зв'язку з тим, що не розглянута пропозиція".

Також, на думку Симоненка, це призначення свідчить про те, що президент має намір шукати вихід із ситуації за допомогою силових рішень.

"Очевидно, що президент готується до використання в тому числі й силових методів на задоволення власних амбіцій. Іншого шляху я не бачу, яким він може скористатися", - сказав лідер КПУ.

Також Симоненко пояснив свою позицію тим, що президент збирає навколо себе прихильників однієї політичної сили, що не чують своїх політичних опонентів.

Разом з тим, депутат фракції Партії регіонів Володимир Сівкович вважає, що Плющ був призначений з метою рішучих дій щодо реалізації указу про дострокові парламентські вибори.

"Навряд чи це буде робота РНБО - це буде робота тільки по проштовхуванню указу президента про вибори. Все - більше нічого там не буде", - заявив Сівкович.

Він назвав Плюща "дуже радикальною людиною". "Він навіть набагато радикальніший, ніж Гайдук (екс-секретар РНБО). Гайдук - це логіка й аналіз, а Плющ - це радикалізм і дія", - вважає Сівкович.

Ліга, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування