Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія повторює в Україні естонський сценарій

Субота, 12 травня 2007, 13:51

У МЗС РФ обурені наміром львівських депутатів демонтувати пам'ятники і символи радянського минулого.

"У Москві звернули увагу на рішення сесії депутатів Львівської міської ради про створення комісії для визначення переліку пам'ятників і символів, які необхідно демонтувати", - підкреслюється в коментарі МЗС РФ, розміщеному в суботу на офіційному сайті відомства.

"Спроби заробляти політичні очки на боротьбі з пам'ятниками, на знущанні над пам'яттю полеглих нічого, крім обурення, викликати не можуть", - підкреслюють у МЗС РФ.

"Переконані, що український народ набагато мудріший за тих політиканів, які в силу кон'юнктурних переваг готові спотворювати минуле, "грати" з історією і тим самим підривати цивілізований образ своєї держави", - відзначається в коментарі.

"Розраховуємо, що влада України, громадськість країни скажуть своє вагоме слово. Настав час дати рішучу відсіч подібним провокаційним витівкам", - стверджує МЗС.

Львівська міська рада на засіданні в четвер не прийняла конкретного рішення про знос пам'ятників радянської епохи в місті.

У той же час 50 депутатів підтримали заяву фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" про створення депутатської комісії, яка б визначила, які символи "імперсько-більшовицького панування" можуть бути демонтовані в місті.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування