Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи запідозрили оточення Ющенка в замахах на нього і опозицію

Субота, 12 травня 2007, 14:51

Компартія звернулася до генпрокурора Святослава Піскуна з вимогою порушити кримінальну справу за фактом зроблених керівником головного управління з питань діяльності правоохоронних органів секретаріату президента Валерієм Гелетеєм заяв.

Компартія вимагає "негайно порушити кримінальну справу за фактом і на підставі зроблених Гелетеєм заяв про підготовку замахів на життя вищезгаданих політиків, провести всебічне розслідування і залучити винних до відповідальності за всією суворістю закону".

Як підкреслюється в зверненні, підписаному лідером КПУ Петром Симоненком, Гелетей не зміг пояснити, чому він не передав наявні в нього документи в Генпрокуратуру і СБУ, а, зробивши публічну заяву, сприяв тим самим передбачуваним злочинцям сховатися й уникнути заслуженого покарання.

"При цьому, поведінка Гелетея під час оприлюднення інформації про замахи, що готуються, його неадекватна реакція на прості і зрозумілі питання, нескладна і, м'яко кажучи, непереконлива аргументація, дозволяють припустити, що все озвучене ним - це груба політична провокація, задумана з метою дестабілізації і без того напруженої обстановки в країні", - йдеться у звертанні.

Крім того, у заяві, розповсюдженій у суботу, Компартія заявляє, що обвинувачення в нібито причетності членів правлячої коаліції, керівників МВС до підготовки замаху на лідерів опозиції і керівництво президентського секретаріату – "це груба політична провокація, ноги якої ростуть з подій, пов'язаних із пріснопам'ятною діоксиновою справою 2004 року".

"Чому досі не знайдені ті, хто вчинив замах на життя кандидата в президенти Ющенка, не виявлені замовники цього злочину, незважаючи на численні заяви вищих чиновників і самого Ющенка про те, що прізвища злочинців відомі? Чи не тому, що цими замовниками можуть бути ці ж високопоставлені чиновники й ті, хто знаходиться в найближчому оточенні нинішнього президента", - йдеться в заяві.

"І останні події яскраво підтверджують, що вони готові на все, щоб захопити владу в країні, у тому числі й організацію замахів на своїх же "соратників", - додає КПУ.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...