У Криму хочуть додати Піскуну роботи

Субота, 12 травня 2007, 16:52

Прокурор Криму Віктор Шемчук заявляє про зникнення матеріалів перевірки використання бюджетних коштів на укріплення і облаштування коси Тузли.

"Кудись поділися матеріали перевірки використання бюджетних коштів на укріплення і облаштування коси Тузли", - повідомив він в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

За словами Шемчука, "йдеться про 15 мільйонів гривень, що були виділені торік із резервного фонду Кабміну на протизсувні та берегоукріплювальні роботи".

"Попередньо там працювали співробітники КРУ, і вони встановили, що управління капітального будівництва Ради міністрів на п’ять мільйонів гривень завищило обсяги виконаних робіт, а витрат ще на три мільйони вони не змогли підтвердити, бо результати робіт уже містяться під водою", - розповів Шемчук.

"Коли я працював прокурором, ці матеріали були надані нам співробітниками міліції, а коли повернувся на посаду, то дізнався, що матеріалів немає. Якщо ми їх не відшукаємо, то поновимо", - запевнив він.

Описуючи ситуацію в прокуратурі після свого повернення, Шемчук зазначив також, що на сьогодні немає жодного документа реагування прокуратури на бездіяльність міліції у справі боротьби з самозахопленнями землі.

"Я довго не міг знайти матеріалів перевірки за фактами підробки одного з рішень Ради міністрів АРК, яке було використане рескомземом Криму для виділення ділянки землі на Південнобережжі", - повідомив він.

Шемчук висловив переконання, що ці справи повинне розслідувати слідче управління Генпрокуратури, "бо і місце вчинення злочину, і місце проживання свідків та місцезнаходження документів — не Крим, а Київ".

Він також повідомив, що постанову про відмову у порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання журналістській діяльності з боку Партії регіонів "уже скасовано".

"Рішення буде прийнято обґрунтоване і законне. Про нього ми поінформуємо громадськість та журналістський загал після додаткової перевірки", - пообіцяв прокурор.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...