Коаліція зрозуміла, що домовлятися з Ющенком немає сенсу

Неділя, 13 травня 2007, 11:46

Владна коаліція вимагає від Генпрокуратури дати невідкладну правову оцінку твердженням керівника головного управління з питань діяльності правоохоронних органів Секретаріату президента Валерія Гелетея про підготовку замахів на представників опозиції.

Про це йдеться у заяві керівників фракцій коаліції, поширеній прес-службою Верховної Ради.

"Якщо за результатами перевірки з’ясується, що заява чиновника Секретаріату є провокаційним замовленням, він зобов’язаний буде нести відповідальність за свої "викриття" згідно з діючим законодавством", - йдеться в заяві.

"Ми будемо наполягати на тому, щоб президент звільнив чиновника-провокатора і тих, хто благословив його на вочевидь неоднозначні з позиції кримінального кодексу дії, у випадку, якщо правоохоронні органи не встановлять, що Гелетей надав достовірну інформацію", - підкреслює коаліція.

Вона розцінює заяву Гелетея як прагнення "дискредитувати парламентську коаліцію в очах українського суспільства, європейської спільноти, спровокувати нестабільність в Україні".

"Такі безвідповідальні заяви треба розцінювати як політичну провокацію, організовану кримінальними методами, основна мета яких – зрив переговорного процесу", - йдеться в заяві.

"Секретаріат президента сьогодні формує суспільну думку з реалізації силового сценарію і введення прямого президентського правління", - переконані представники коаліції.

"В.А.Ющенко ще раз підтвердив: домовлятися з ним не має смислу, оскільки мета президента – не пошук компромісу, а пошук способів денонсації політичної реформи, узурпації влади в Україні", - йдеться також в заяві.

"Методи, якими діють так звані "опозиціонери", свідчать не лише про кричущу правову і політичну безграмотність президентських "силовиків", але й повну безвідповідальність за долю України з боку гаранта Конституції", - переконана коаліція.

"Цілком очевидне використання силовиків в політичних цілях ставить під загрозу національну безпеку України", - йдеться в заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування