Регіони сподіваються, що Плющ не торгуватиме мораллю

Понеділок, 14 травня 2007, 13:55

Віталій Гайдук був звільнений з посади секретаря Ради безпеки і оборони України, оскільки відмовився брати участь у провокації з усунення когось із політиків з метою ввести надзвичайний стан у країні.

Про це заявив в інтерв`ю агентству УНІАН заступник керівника парламентської фракції Партії регіонів Василь Кисельов.

Він підкреслив, що Гайдук "як досвідчений бізнесмен, політик, морально стійка людина не виконала вказівки і не піддалася на провокацію, яку озвучив Гелетей".

За словами Кисельова, представникам Партії регіонів стало відомо "з достовірних джерел, що була команда організувати провокацію – замах нібито кримінальних авторитетів на когось із політиків".

Метою цієї провокації було проведення масових арештів і введення надзвичайного стану в країні, стверджує Кисельов. Він підкреслив, що "до честі Гайдука, він вчинив мужньо і чесно – не піддався на цю авантюру".

Кисельов висловив переконання, що новопризначенний секретар РНБО Іван Плющ, як досвідчений політик, "також не торгуватиме совістю і дотримуватиметься права і моралі".

Заступник фракції Партії регіонів не виключив, що цей сценарій ще може бути втілено в життя.

"Я абсолютно цього не виключаю", - підкреслив він.

11 травня керівник головної служби секретаріату президента з питань діяльності правоохоронних органів Валерій Гелетей повідомив, що секретаріат президента має в своєму розпорядженні матеріали, в яких розписані схеми дестабілізації в суспільстві й схеми замахів на відомих українських політиків.

Коаліція національної єдності назвала політичною провокацією цю заяву Гелетея і вимагає від Генеральної прокуратури дати їй правову оцінку.

Президент Віктор Ющенко своїм указом від 12 травня звільнив Гайдука з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України у зв`язку з поданою ним заявою про відставку.

Іншим указом Ющенко призначив Плюща на посаду секретаря РНБО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування