Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мартинюк передчуває вибори для Ющенка

Понеділок, 14 травня 2007, 14:11

Головним каменем спотикання у переговорах в рамках робочої групи залишається формулювання постанови про дострокові вибори, яку має ухвалити Верховна Рада.

Про це заявив на брифінгу у понеділок повідомив віце-спікер Адам Мартинюк.

За його словами, переговорна група вже практично цілком погодила закон про вибори і частково кодекс про адміністративне судочинство.

"Але немає найголовнішого – погодження постанови, на основі якої мають проводитися вибори", сказав він, додавши, що Верховна Рада продовжує наполягати, щоб вибори проходили на законних підставах.

Ще однією проблемою, за словами Мартинюка, є створення єдиного реєстру виборців.

За його словами, дата дострокових виборів на групі не обговорюється, однак він не виключив, що найближчим часом може з'явиться третій указ президента, який її врегулює.

Разом з тим він висловив думку, що цей указ може бути виданий для блокування роботи КС, який ще розглядає перші два укази.

У будь-якому разі Мартинюк упевнений, що після дострокових парламентських обов’язково відбудуться дострокові президентські вибори.

"Коли це буде? Поживемо – побачимо, але та незаконність, яку допускає сьогодні гарант Конституції, видаючи один за одним низку указів, рано чи пізно призведе до дострокових президентських виборів", - наголосив віце-спікер.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...