Кінах уже звітує, що загроз немає, але радив би спішити

Понеділок, 14 травня 2007, 14:25

Серйозних загроз подальшому економічному розвитку України не існує, що підтвердили результати I кварталу поточного року.

Про це заявив міністр економіки Анатолій Кінах, відповідаючи на запитання журналістів у понеділок, повідомляє Ліга.

Кінах відзначив підвищення інтересу інвесторів до України і пояснив це, у тому числі, наданням Україні статусу країни з ринковою економікою, а також приведенням законодавства і митних процедур у відповідність зі стандартами Євросоюзу й вимогами Світової організації торгівлі.

"На сьогодні 80% усіх законодавчих актів, митних процедур відповідають стандартам ЄС і вимогам СОТ. Це також є істотним чинником підвищення інтересу інвесторів до України", - зазначив він.

Крім того, за його словами, на зовнішніх ринках зберігається сприятлива кон'юнктура на традиційну продукцію українського експорту.

"Хоча це, безумовно, буде не вічно, і цей час треба максимально використовувати на модернізацію економіки, на енергозбереження, на інноваційні проекти. Виходячи з цього, ми не бачимо серйозних загроз у контексті подальшого розвитку. Перший квартал це підтвердив", - наголосив Кінах.

При цьому міністр нагадав, що за 4 місяці 2007 року зростання обсягу промислового виробництва в Україні склало 12,5%, а зростання ВВП очікується на рівні 7-8%.

Кінах також повідомив, що уряд поки залишає усі свої прогнози незмінними.

Як відомо, Міністерство економіки прогнозує ріст внутрішнього валового продукту в 2007 році на рівні 6,5%, а інфляції - 7,5-8%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News