Ющенко наказав Плющеві зробити поштовх

Понеділок, 14 травня 2007, 14:58

Головним завданням Івана Плюща на посаді секретаря РНБО президент визначив стабілізацію ситуації в країні.

Про це у понеділок заявив глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, попередник Плюща – Віталій Гайдук – виконав своє завдання щодо форматування всього комплексу РНБО після періоду деякої невизначеності в роботі цього конституційного органу.

"Користуючись термінологією важкоатлетів, Гайдук "зафіксував вагу", Плющеві доведеться "зробити поштовх", сказав Балога.

Він повідомив, що президент визначив для нового секретаря РНБО роль одного з ключових державних менеджерів щодо стабілізації ситуації в країні, виведення її на якісний рівень перспективного розвитку.

Це завдання включає в себе широкий спектр питань суспільної, політичної, економічної, правоохоронної сфер.

Йдеться, зокрема про подолання корупції в судах, врегулювання прикордонних проблем у взаєминах із сусідніми країнами та корекцію енергетичної політики.

"Потрібно покласти край постійній лихоманці в державі. Провідну формуючу роль у виконанні цього завдання має відіграти РНБО", – наголосив Балога.

Глава секретаріату відкинув усілякі спекуляції окремих політиків щодо політичного підґрунтя звільнення Гайдука.

"Віталій Анатолійович написав на ім’я президента заяву з проханням про відставку. Це було виключно його рішення, і глава держави прийняв аргументи пана Гайдука. Усі коментарі з цього приводу – не більше, ніж домисли, кон’юнктурно вигідні конкретним політичним силам і їхнім рупорам", - наголосив Балога.

За словами Балоги, на користь Плюща грає його "величезний досвід державного діяча, непохитний авторитет і виняткова працездатність".

"Новий секретар РНБО завжди працював в ім’я України і ніколи не розмінювався на дріб’язок. Його вплив і вага, зароблені не грошима, а гідними справами, вселяють упевненість, що він гідно виконає свою місію", зазначив голова секретаріату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування