"Регіони" відмовляються запихати Тимошенко до "Нашої України"

Вівторок, 15 травня 2007, 10:25

Дату дострокових виборів повинні встановити президент Віктор Ющенко та прем'єр-міністр Віктор Янукович, спираючись на пропозиції робочої групи по врегулюванню кризи в державі.

Про це заявив член фракції Партії регіонів Василь Кисельов під час виступу у Верховній Раді.

"Коаліція розробила та внесла на розгляд робочої групи дорожню карту, згідно з якою Верховна Рада у мінімально короткі терміни має опрацювати і прийняти низку змін до законів і Конституції", - зазначив Кисельов.

"Наполягаємо, щоб до 1 вересня Кабмін забезпечив створення реєстру виборців згідно з законом, який ми затвердили в березні", - додав він.

На думку Кисельова, "небажання опозиції приймати нашу пропозицію щодо створення реєстру виборців підтверджує, що вони налаштовані на масштабні фальсифікації".

Крім того, "суспільство вимагає від нас внести зміни до виборчого законодавства, згідно з якими голосування має відбуватися за відкритими списками".

"Ми не погоджуємося з опозицією, коли неаргументовано встановлюється дата виборів. Перш ніж її назвати, треба внести зміни до законів про вибори, про ЦВК, про судоустрій і адміністративно-судовий кодекс", - зазначив депутат.

Кисельов запропонував "максимально узгодити пропозиції до проектів законів, які напрацювали і внесли до дорожньої карти".

Також депутат заявив, що коаліція не може не звернути увагу "на провокацію, яку озвучив співробітник секретаріату президента Валерій Гелетей".

"Я переконаний, це один з варіантів, що мав на меті незаконне відсторонення Кабміну від влади. Ми вимагаємо від керівників правоохоронних органів дати принципову фахову оцінку його діям, діям секретаріату і вжити відповідних заходів щодо недопущення відповідного в майбутньому", - зазначив Кисельов і додав, що "все треба робити чистими руками".

"Попереджаю любих друзів, марні ваші намагання розхитати і внести розкол в коаліцію, використати Партію регіонів для того, щоб змусити Юлію Тимошенко створити так бажану для вас коаліцію, куди ви намагаєтесь її запхнути", - заявив депутат.

"Партія регіонів вам в цьому не допоможе", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News