Український МЗС порадив Росії розібратися з власними проблемами

Вівторок, 15 травня 2007, 12:43

Міністерство закордонних справ України здивоване реакцією МЗС Росії на рішення Львівської міської ради створити тимчасову депутатську комісію для визначення переліку пам'ятників комуністичної епохи для демонтажу.

Про це журналістам повідомив керівник прес-служби МЗС Андрій Дещиця, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

Він повідомив, що в цьому контексті не може не викликати подив тональність коментарю МЗС Росії, тому що рішення Львівської міськради стосується винятково створення комісії, крім того, ухвалення рішень про створення спеціальних тимчасові комісії на місцях є правом відповідних територіальних громад України і не може бути предметом міжнародного розгляду.

"Загалом, дивує така особлива увага з російської сторони до охорони пам'яток і пам'ятних знаків в Україні, у той час як у самій Російській Федерації, а саме в Санкт-Петербурзі, планується ліквідувати відразу два меморіали з метою їх подальшої забудови і створення автостоянки", - сказав Дещиця.

Він також повідомив, що Естонія має намір передати Україні останки українців у випадку їхнього виявлення при переносі пам'ятника Воїнові-визволителеві в Таллінні.

"Зараз проходить процедура ідентифікації останків 12 людей, знайдених на пагорбі Тінісмягі, і до завершення цієї процедури офіційно підтвердити дані про поховані особистості і їх національну приналежність не є можливим", - сказав Дещиця.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування