Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС не збирається йти назустріч російським "нон-грата"

Вівторок, 15 травня 2007, 13:35

Міністерство закордонних справ України не має наміру приймати пропозицію Росії про взаємну відмову від практики оголошення персон нон-грата.

Про це на прес-конференції у вівторок заявив керівник прес-служби МЗС Андрій Дещиця, повідомляє Ліга.

Дещиця повідомив, що в МЗС дійсно надійшла офіційна нота посольства РФ, у якій російська сторона пропонує відмовитися від практики заборони на в'їзд громадянам України і Росії і перейти на так званий "нульовий варіант" у цьому питанні. В даний час МЗС вивчає цей документ.

Разом з тим, Дещиця підкреслив, що кожна країна має своє національне законодавство і по-своєму приймає рішення про небажаних осіб на своїй території, яких вона вважає загрозою для національної безпеки країни.

"І приймати такі пропозиції - це йде врозріз з українським законодавством і це не відповідає також існуючим міжнародним правилам і дипломатичній практиці", - зазначив він.

"Ми будемо виходити, в першу чергу, з національного законодавства про те, є та або інша особа загрозою для національної безпеки чи ні, а приймати скопом такі рішення не є раціональним і ефективним методом", - заявив Дещиця.

Правда, за його словами, поки що Україна офіційну відповідь на цю ноту Російської Федерації ще не направила.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування