Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко заперечив позитивні прогнози секретаріату

Вівторок, 15 травня 2007, 14:21

Лідер Компартії Петро Симоненко заперечує твердження заступника секретаріату президента Івана Васюника про парафування робочою групою низки питань в рамках пакетах політичного компромісу.

"На цей час жоден з проектів документів, крім того, що стосується кодексу адміністративного судочинства, який не має відношення до виборчого процесу, не підготовлено", - заявив він, виходячи із засідання робочої групи.

За словами Симоненка, засідання робочої групи у вівторок не внесло якихось змін, виходячи з того, що сторони не дійшли компромісу.

Реклама:

Лідер КПУ також підкреслив, що жодного компромісного кроку з боку команди секретаріату президента і "опозиційних фракцій не відбулося за всі два тижні роботи".

У контексті вищесказаного Симоненко висловив сумнів щодо того, що документи політичного компромісу будуть винесені на розгляд Ради в середу.

Лідер КПУ висловив готовність підписати протокол розбіжностей. Водночас він не сказав, чи підпише протокол пакету компромісів, зазначивши, що "його (компромісу), особливо, з боку секретаріату президента не було".

ВІДЕО ДНЯ

Водночас "нашоукраїнець" Микола Оніщук висловив думку, що відмова комуністів голосувати за пакет політичного компромісу "не має стати на заваді політичного врегулювання ухвалення відповідних рішень Верховної Ради".

"Ми за те, щоб голосування в парламенті відбулося найближчим часом, ми за те, щоб в ньому взяли участь усі фракції парламенту, але ми не можемо диктувати чи замінити волю окремої політичної сили", - заявив Онущук.

За його словами, формальною політичною підставою для повернення опозиціонерів до сесійної зали для голосування по пакету може стати відповідне рішення їхніх фракцій, а правовим підґрунтям для цього "можуть стати певні корективи в указі президента".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування