У Давидовича обурилися "незлим тихим словом" на людей Тимошенко і Януковича

Вівторок, 15 травня 2007, 18:07

Центральна виборча комісія заявляє, що деякі політики намагаються дискредитувати членів ЦВК напередодні виборів.

Про це сказано в заяві ЦВК, в якій члени комісії коментують "критичні оцінки" деяких політиків їхньої діяльності.

"Комусь дуже хочеться кинути кілька плям на ділову репутацію високої державної інституції, яка відповідно до Конституції та законів України організовує вибори й референдуми в державі", - йдеться у ній.

У зв’язку з цим ЦВК звертає увагу на те, що "це той же склад комісії, який у 2006 році організував і провів виборчу кампанію з виборів народних депутатів України".

"І законність дій якого щодо встановлення результатів цих виборів підтвердив своїм рішенням 25 квітня 2006 року Вищий Адміністративний Суд України", - наголошують у ЦВК.

Члени комісії зазначають, що серед "суддів", які коментують діяльність ЦВК, "навряд чи є рядові виборці – не відмовляють собі в задоволенні згадати комісію "незлим тихим словом" в основному представники окремих політичних сил".

"Викликає подив навіть не сам цей факт – ніхто не вважає, що Центральна виборча комісія є органом, вільним від критики, і за конструктивні зауваження ми вдячні й робимо з них висновки. Дивує інше: такі оцінки діяльності Центрвиборчкому починають лунати саме тоді, коли впритул постало питання про проведення позачергових виборів народних депутатів України", - сказано в заяві.

Як відомо, раніше претензії до складу ЦВК висловлювали БЮТ і Партія регіонів.

Зокрема, у своїй "дорожній карті" Партія регіонів пропонувала ліквідувати ЦВК і перетворити її на національну виборчу комісію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування