У Ющенка Сацюка послали до прокуратури

Вівторок, 15 травня 2007, 18:10

Надавати правову оцінку подіям, пов'язаним з отруєнням президента Віктора Ющенка та розслідуванням кримінальної справи за даним фактом, має лише слідчий та прокурор.

Про це йдеться в коментарі прес-секретаря президента Ірини Ванникової з приводу інтерв’ю Ігоря Сацюка газеті "Сегодня".

На думку Ванникової, Сацюк мав би повідомити відомі йому факти не на шпальтах друкованих засобів масової інформації, а слідчому прокуратури.

Вона також наголосила, що дії президента "спрямовані на ефективне розкриття та розслідування цього злочину".

Водночас Ющенко у своїх публічних висловлюваннях неодноразово заявляв, що очікує встановлення істини винятково правовим шляхом.

"Відтак секретаріат президента у зв'язку зі статтею в газеті "Сегодня" переконаний, що органи прокуратури мають розглянути матеріал, опублікований в газеті, та встановити, чи не є це спробою тиску на слідство, оскільки існують усі підстави вважати, що автор інтерв'ю переслідував мету не допомогти слідству, а навпаки відволікти увагу від пошуку об'єктивної істини", - йдеться у повідомленні.

Прес-секретар також наголосила, що вже неодноразово впродовж останнього часу чиняться спроби нав'язати слідству надумані версії щодо розкриття злочину.

"Що ж до газети "Сегодня", то подібна публікація є не першим випадком, коли це видання дозволяє собі такі упереджені висловлювання", - відзначається у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування