Пшеничний каже, що КС за тиждень розбереться з указами Ющенка

Середа, 16 травня 2007, 09:30

Звільнений президентом Віктором Ющенком з посади судді Конституційного Суду Валерій Пшеничний заявляє, що готовий поновити роботу на посаді судді КС.

Про те, що він може знову одягнути червону мантію завдяки рішенню Кіровського райсуду міста Донецьк, Пшеничний заявив в інтерв'ю "5 каналу".

Він також повідомив, що за тиждень Конституційний Суд буде готовий розпочати провадження у справі вже про другий указ президента про дострокові вибори – від 26 квітня.

Причому він зазначив, що у справі вже призначили суддю-доповідача - Марію Маркуш, яка потрапила на посаду судді КС за квотою від комуністів.

"Суд не розглядає і не тлумачить неконституційність тих актів, які втратили чинність. Це, як кажуть, аксіома Евкліда", - зазначив Пшеничний.

"Але я так розумію, ми в процесі розгляду другого указу, звичайно ж припинимо провадження по першому. А другий будемо розглядати і вже виходити на рішення", - припустив він.

Як відомо, Ющенко звільнив Пшеничного з посади судді КС 30 квітня - за порушення присяги.

У вівторок стало відомо, що Кіровський райсуд Донецька призупинив дію указів президента Віктора Ющенко про звільнення Станік і Пшеничного і почав провадження за позовом члена фракції Партії регіонів Олександра Заца про визнання їх незаконними.

Райсуд має намір почати розгляд законності цих указів по суті 21 травня. У секретаріаті президента рішення райсуду назвали незаконним.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування