Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича кажуть, що регіони повинні одержати стимули

Середа, 16 травня 2007, 14:13

Уряд є прихильником децентралізації і надання місцевим органам влади широких прав і повноважень.

Про це на консультативно-дорадчій раді з питань законодавчого забезпечення місцевого самоврядування і регіонального розвитку в середу заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Рибак.

Як повідомляє Ліга, Рибак відзначив необхідність "децентралізувати владу, зменшити залежність від Києва".

"Уряд є прихильником надання місцевим органам влади широких прав і повноважень", - підкреслив він, додавши, що принципова позиція Кабміну - реформування самоврядування.

Віце-прем'єр переконаний, що незавершеність політичної реформи "провокує конфлікти не тільки в центрі, але й на місцевому рівні", не дозволяючи місцевій владі самостійно вирішувати питання життєзабезпечення своїх регіонів.

Обговорюючи другий етап політичної реформи і розвитку місцевого самоврядування, Рибак наголосив, що регіони "мають одержати серйозні стимули для економічного зростання".

Для цього, за його словами, необхідно, поряд зі змінами в Конституцію, "переглянути систему міжбюджетних відносин".

Крім того, відзначив він, необхідно створити умови для розвитку міжрегіональної економічної співпраці: це, зокрема, передбачає функціонування вільних економічних зон і технічних парків.

Також, на думку Рибака, необхідно зняти "економічні перешкоди для розвитку підприємництва".

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Віктор Янукович пообіцяв, що реформа місцевого самоврядування буде здійснена ще в поточному році. "Ми зробимо все, щоб реформа місцевого самоврядування в поточному році відбулася", - підкреслив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...