В "Нашій Україні" кажуть, що ДТП з суддею – результат політтехнологій

Середа, 16 травня 2007, 14:35

ДТП з суддею Кіровського районного суду, який призупинив дію указів президента про звільнення суддів Конституційного Суду, є результатом політичних технологій, які останнім часом активно використовують політичні опоненти "Нашої України".

Про це заявив перший заступник керівника Центрвиконкому партії "Наша Україна" Ігор Жданов, повідомляє прес-служба партії.

При цьому він зазначив, що "авторами такого сценарію зазвичай бувають заїжджі політтехнологи, які не несуть відповідальність за те, що відбувається в Україні".

"За інформацією з достовірних джерел, які є в розпорядженні "Нашої України", суддя Кіровського районного суду міста Донецька, ухвалою якого вчора була призупинена дія указу президента про звільнення суддів КС Сюзани Станік і Валерія Пшеничного, сьогодні мав повторно розглядати це питання. Ми не виключаємо, що своїм рішенням суд міг скасувати попередні ухвали щодо призупинення дії указів президента", - сказав Жданов у середу.

"У такому розвитку подій і у тому, що сталося з суддею Кіровського суду були зацікавлені саме ті політичні сили, які намагаються скасувати укази президента", - наголосив він.

Також Жданов сказав, що заяви "регіоналів", зроблені щодо ДТП у середу, можна назвати на кшталт "На злодії шапка горить".

"Ми вважаємо це неприпустимим явищем і думаємо, що такий інцидент був спрямований на перешкоджання здійсненню правосуддя в Україні", - підкреслив він.

За словами Жданова, "Наша Україна" звернеться до правоохоронних органів з метою розслідування ситуації, що склалася навколо ДТП, у якій постраждав суддя Кіровського райсуду.

Як відомо, суддя Кіровського райсуду Донецька Іван Подолянчук, що ухвалив рішення про призупинення указів президента про звільнення суддів КС, у середу потрапив у ДТП.

У вівторок юристи "Нашої України" заявили, що ухвала судді Кіровського райсуду Донецька за позовом депутата з фракції Партії регіонів Олександра Заца про визнання протиправними дій президента щодо звільнення суддів КС є явно незаконною.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування