Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори посунуть до 15 липня або буде нерафінований варіант?

Середа, 16 травня 2007, 14:58

Постійний представник президента в Конституційному Суді Володимир Шаповал допускає, що у випадку досягнення домовленості про дату дострокових парламентських виборів дію другого указу глави держави про розпуск парламенту може бути пролонговано.

Якщо такої домовленості досягти не вдасться, то варто очікувати третього указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Про це Шаповал заявив в інтерв'ю ЗМІ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас же є така практика - призупинення дії будь-якого правового акта. Узяти навіть закон про державний бюджет - цим законом припинено два або три десятки інших законів", - відзначив він.

Так, якщо Ющенко і Янукович досягнуть домовленості про дату дострокових виборів, то президент може призупинити дію свого указу на певний період, у який Верховна Рада ухвалить певні рішення.

По завершенню цього періоду дія указу відновляється, а дата виборів відсувається, відповідно, в залежності від тривалості періоду призупинення указу, вважає Шаповал.

"Мова йде про дату - 15 липня. Але ж юридично ця дата теж спірна і, при бажанні, може розглядатися як відступ від букви закону, порушення календарних графіків виборів і, як наслідок, поставить під сумнів сам факт виборів", - відзначив він.

Разом з тим, він вважає, що "є певні можливості звести ці побоювання і ризики до мінімуму".

Якщо ж домовленість досягнута не буде, то тоді варто чекати третього указу Ющенка про розпуск парламенту, вважає Шаповал.

"Звичайно, це не юридично рафінований варіант. Але, на жаль, я практично вже і забув, коли бачив у нас такі юридичні рішення. Що поробиш - перехідний період...", - філософськи зауважив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування