Ахметов настроївся на вибори і йому подобаються ідеї Плюща

Середа, 16 травня 2007, 16:31

Народний депутат, член фракції Партії регіонів Ринат Ахметов вважає, що в Україні повинні відбутися чесні і демократичні позачергові парламентські вибори, для проведення яких необхідно прийняти відповідні закони.

"Ми ухвалили рішення йти на вибори, але на чесні демократичні вибори. А для чесних виборів необхідна відповідна законодавча база. Тому ми розраховуємо, що учасники групи попрацюють і ухвалять відповідні закони", - сказав він журналістам у середу в Донецьку.

Ахметов відзначив, що чесні вибори - це справедливі і не сфальсифіковані вибори, а демократичні вибори - це рівні правила гри для всіх політичних партій України.

Він вважає, що Партія регіонів обов'язково повинна брати участь у позачергових парламентських виборах, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Не йти на вибори - це значить розколоти Україну навпіл, це значить економічна, політична і соціальна нестабільність. Якщо ми йдемо на вибори, значить ми поєднуємо Україну і забезпечуємо економічний ріст, економічну, політичну і соціальну стабільність", - сказав Ахметов.

Депутат нагадав, що Партія регіонів тривалий час чекала на рішення Конституційного Суду щодо указу президента про розпуск Верховної Ради і була готова підкоритися будь-якому рішенню цього органу.

У той же час Ахметов не вважає можливою відставку нинішнього Кабінету міністрів.

"Ми вважаємо, що це (відставка уряду) неможливо, навіть не те, що ми вважаємо, не уряд, це закон так вважає, що це неможливо", - сказав він.

Ахметов відзначив, що питання про можливість відставки уряду правильніше було б ставити президентові, чи допускає він таку можливість чи ні.

"Якщо хтось вважає, що це можливо, нехай скаже", - сказав він.

Ахметов також позитивно оцінив професійні якості колишнього і нинішнього секретарів Ради національної безпеки й оборони Віталія Гайдука й Івана Плюща.

"Гайдук - професіонал, я до нього ставлюся з великою повагою", - сказав він журналістам у середу в Донецьку.

Говорячи про призначення на посаду секретаря РНБО Плюща депутат сказав: "(Плющ -) думає про країну і говорить правильні і вистраждані речі, тому я уважно прочитав його ідеї і думаю, ми будемо усередині своєї політичної сили це обговорювати".

Як відомо, однією з ідей Плюща є створення широкої коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування