Ющенко ощасливить собою лише "чисту і чесну" Верховну Раду

Середа, 16 травня 2007, 17:17

Президент Віктор Ющенко виступить із щорічним посланням перед новим складом Верховної Ради, заявляє голова секретаріату президента Віктор Балога.

"Послання до Верховної Ради є конституційною нормою, і президент неодмінно виступить з парламентської трибуни. Однак це станеться тільки тоді, коли після позачергових виборів у залі під куполом збереться новий депутатський корпус", – сказав він, повідомляє прес-служба президента.

Він також вважає, що заяви окремих депутатів від коаліції про необхідність виступу президента зі щорічним посланням до Верховної Ради "є наївною спробою домогтися визнання дієздатності і повноважень парламенту п’ятого скликання, розпущеного президентським указом ще 2 квітня".

Глава секретаріату також повідомив, що президентське послання загалом підготовлене.

"Президент оголосить своє бачення ближчих, середньострокових і стратегічних пріоритетів країни, виступить з конкретними ініціативами. Цілком можливо, що в остаточний варіант звернення будуть внесені деякі корективи, які враховуватимуть швидкість змін ситуації в країні. Однак сутнісно, світоглядно послання не зміниться", – зазначив Балога.

На його думку, цьогорічне послання до Верховної Ради президент виголосить у нових суспільно-політичних умовах.

"У державну практику будуть запроваджені позачергові вибори парламенту, які ще донедавна вважалися лише теоретично можливими. Верховна Рада, як і політикум загалом, будуть якісно оновлені. Тому глава держави сподівається, що положення його послання будуть сприйматися і втілюватися з позицій вищої відповідальності за державу. Президент виступить у парламенті, який буде більш чистим і чесним порівняно з розпущеною Верховною Радою", – наголосив Балога.

Як відомо, раніше коаліція вимагала, щоб Ющенко звернувся до Верховної Ради найближчим часом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування