Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людина Ющенка не тиснула на суддю, а просто цікавилася

Середа, 16 травня 2007, 17:38

Заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин відкидає звинувачення у тиску на суддю Кіровського райсуду Донецька, який зупинив дію указу президента про звільнення суддів КС.

Так він прокоментував звинувачення з боку Партії регіонів у тиску на суддів на брифінгу у середу.

При цьому Пукшин визнав, що декілька разів дзвонив до судді Кіровського райсуду, зокрема для того, щоб дізнатись про те, чи дійсно є така ухвала.

"Я розмовляв з головою суду, щоб дізнатись, чи є така ухвала, бо були відомі факти, коли оголошувалось про ухвали, які не були винесені реально в судах", - зазначив Пукшин і додав, що це йому було потрібно, щоб доповісти президенту.

Водночас він повідомив, що секретаріат "діяв правомірно" і звернувся до Генеральної прокуратури щодо "порушення кримінальної справи за винесення завідомо неправомірного рішення суддею".

"Я вважаю, що тут є всі ознаки злочину", - додав він.

Пукшин також нагадав, що секретаріат президента звернувся до Вищої ради юстиції на предмет порушення присяги суддею, щоб зазначений суддя був звільнений.

"Якщо це сприймається як тиск, то я сумніваюся. Бо ми вживаємо всіх заходів, щоб такі судді не мали права працювати в судовій гілці влади. Ми повинні поставити край такій судовій вакханалії, що можуть прийматися будь-які рішення", - наголосив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування