Після розмов Ющенка і Януковича політологи чекають "силових" рішень

Середа, 16 травня 2007, 20:33

Керівник Центру прикладних політичних досліджень Володимир Фесенко прогнозує чергове загострення у відносинах коаліції та опозиції.

На його думку, якщо компромісу не буде досягнуто найближчими днями, то найбільш вірогідний варіант - це нове загострення кризи і, можливо, спроби залякати свого візаві по переговорах.

"Варіант радикалізації залишається достатньо актуальним", - сказав Фесенко, повідомляє УНІАН.

Директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв також допускає спроби, зокрема РНБО, прийняти силові рішення.

За його словами, швидше за все, це не буде буквальний розгон парламенту чи уряду, а це буде адміністративний вплив, наприклад, Генеральної прокуратури на представників виконавчої влади за невиконання указу президента про розпуск парламенту і проведення дострокових виборів.

Таким чином, вважає політолог, силовим цей сценарій буде в сенсі ігнорування процедур і проведення виборчої кампанії з боку президента та його структур за будь–яку ціну, навіть ціною політичної кризи.

Водночас, силовий варіант за безпосередньої участі силових структур Єрмолаєв виключає. "І Ющенко, і Янукович не хочуть бути звинуваченими у спробах перевороту", - сказав Єрмолаєв. На його думку, вони все-таки шукатимуть більш м’який варіант.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування