Чорновіл розсекретив розподіл ролей у Партії регіонів

Четвер, 17 травня 2007, 11:41

Депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл заявляє, що лідери Партії регіонів мають різні точки зору на шляхи виходу з політичної кризи в Україні.

Такий висновок випливає з його слів, сказаних в інтерв'ю "Известиям в Украине".

"Ринат Ахметов зацікавлений у м'якому варіанті врегулювання, він категорично проти імпічменту і жорсткої конфронтації з президентом. Янукович налаштований більш рішуче. Вони з Ахметовим грають у доброго й злого слідчого", - заявив Чорновіл.

"У Партії регіонів є група людей, які близькі до Ахметова і підтримують його точку зору. Але в цілому наша партія – це гірська гряда з різновеликими вершинами: Янукович – формальний лідер, Ахметов – економічний, Андрій Клюєв – парламентський, Раїса Богатирьова – соціальний", - зазначив він.

Говорячи про дострокові вибори, Чорновіл висловив упевненість у тому, що, якщо вибори у Верховну Раду пройдуть восени, то виграє в них Партія регіонів .

"Виграє Партія регіонів. Нам обіцяють 34-37% - це більше, ніж на минулих виборах. До осені люди відчують віддачу від соціальних проектів, які здійснив уряд Віктора Януковича: підвищення зарплат, пенсій і так далі", - заявив він.

"У Раду точно пройдуть наші попутники-комуністи. Соціалісти теж можуть перебороти трипроцентний бар'єр. І тоді в них знову опиниться "золота акція", що зіграє роль при створенні нової коаліції", - додав Чорновіл.

У той же час, "регіонал" певен, що силовий варіант розв’язання конфлікту виключений.

"Помаранчеві не зможуть вивести на вулиці війська. Військові не готові виконати наказ стріляти у мирних людей, Ющенко не зможе його віддати. Спроба захопити парламент нереальна", - сказав він.

На питання про те, чи можлива нова революція "помаранчева чи, наприклад, синя", Чорновіл відповів:

"Українцям потрібна не революція, а цирк. До осені в нас активізуються всі політичні сили, спалахнуть нові скандали. Але міцні гравці не стануть брати участь у конфліктах. Для розігріву людей на Сході й Заході України достатньо дрібних партій".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування