Рада побоялася дозволити ЗМІ писати компромат

Четвер, 17 травня 2007, 12:09

Верховна Рада відхилила проект закону про дозвіл засобам масової інформації під час виборчого процесу на парламентських виборах поширювати компрометуючу інформацію.

За проголосувало 253 депутати.

Законопроектом передбачалося, що в ході передвиборної агітаційної кампанії засоби масової інформації мають право оприлюднювати компрометуючі матеріали про кандидатів у депутати із дотриманням вимог п.9 ст.71 цього Закону.

Компрометуючим матеріалом названо такий матеріал, який має на меті переконати виборців не голосувати за конкретного кандидата чи партію (блок) у цілому.

Пропонувалося, що компрометуючі матеріали можуть бути оприлюднені: у друкованих засобах масової інформації – не пізніше, ніж за 10 днів до дня заборони передвиборної агітації; у електронних (аудіовізуальних) засобах масової інформації – не пізніше, ніж за 15 днів до дня заборони передвиборної агітації.

Відповідно до положення Закону, кандидат у депутати (кандидати, партія, блок), проти якого (яких) спрямований компрометуючий матеріал мають право розмістити в цьому ж ЗМІ свою відповідь.

Передбачалася також відповідальність ЗМІ за поширення інформації під час виборчої кампанії.

Автором проекту є нашоукраїнець Олександр Третьяков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування