Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Секретаріат президента звинувачують у тиску на газету через Сацюка

Четвер, 17 травня 2007, 13:03

Газета "Сьогодні" вважає тиском на видання заклик секретаріату президента до Генеральної прокуратури перевірити інформацію, викладену в інтерв'ю з колишнім заступником голови Служби безпеки України Володимиром Сацюком.

Про це сказано в коментарі редактора відділу спеціальних кореспондентів Олександра Корчинського, повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"Заклик до Генпрокуратури, щоб та розглянула матеріал, опублікований у газеті, є не що інше, як нацьковування Генпрокуратури на пресу", - сказав Корчинський.

Він прогнозує, що далі автора матеріалу, швидше за все, очікують допити, стеження і прослуховування телефонних розмов.

Також Корчинський не виключив, що може звернутися в суд з позовом про захист честі й гідності, оскільки в коментарі прес-секретаря президента наявні обвинувачення.

"Можливо, президентській прес-службі доведеться це робити в суді, тому що зачеплені мої честь і гідність", - сказав Корчинський.

Як відомо, в інтерв'ю газеті "Сегодня" від 15 травня Сацюк заявив, що Ющенко не був отруєний діоксином.

Він припустив, що версія про діоксин з'явилася вже після того, коли в Ющенка погіршився стан здоров'я.

Після цієї публікації прес-секретар президента Ірина Ванникова дала коментар, відповідно до якого секретаріат закликає Генпрокуратуру перевірити заперечення Сацюком отруєння Ющенка діоксином.

Секретаріат відзначив, що органи прокуратури мають розглянути матеріал і встановити, чи не є це спробою тиску на слідство, оскільки існують усі підстави вважати, що автор інтерв'ю мав на меті не допомогти слідству, а відвернути увагу від пошуку об'єктивної істини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування