"Наша Україна" хоче покінчити з документами в четвер

Четвер, 17 травня 2007, 13:26

У засіданні робочої групи щодо врегулювання політичної кризи оголошена перерва до 16:00.

Про це журналістам повідомив лідер Нашої України В’ячеслав Кириленко.

За його словами, під час ранкового засідання сторони продовжили обговорювати існуючі між ними розбіжності, зокрема, щодо питання внесення змін до бюджету в зв’язку з проведенням дострокових виборів.

Також, за його словами, було обговорено питання закупівель ЦВК, необхідних для проведення дострокових виборів.

Він наголосив, що між Партією регіонів, "Нашою Україною" та БЮТом немає суттєвих розбіжностей у позиціях.

"Ми виходимо з того, що всі необхідні документи ми можемо допрацювати до кінця цього дня", - зазначив він.

Коментуючи заяву спікера Верховної Ради Олександра Мороза про відмову від пакетного голосування по напрацьованих документах, він висловив подив з того, що "хтось у Верховній Раді взагалі може бути проти стабілізації ситуації".

Він додав, що Партія регіонів, "Наша Україна" і БЮТ загалом мають 400 голосів, тому можуть приймати усі необхідні рішення без СПУ і КПУ.

За словами Кириленка, "Наша Україна" на засіданні внесла пропозицію обговорити дату дострокових виборів, "на яку поки що відсутня відповідь коаліції".

Кириленко відзначив, що питання визначення дати в рамках робочої групи є вкрай важливим, і з датою необхідно визначитись до того, як опозиційні фракції повернуться в парламент на голосування за пакет політичного компромісу.

"Тому що ходити просто так до парламенту немає сенсу", - додав він.

Водночас лідер Компартії Петро Симоненко вважає, що про можливу дату дострокових виборів "можна говорити лише тоді, коли буде досягнута домовленість щодо всіх змін до всіх законів, які необхідно прийняти".

Однак він висловив упевненість, що "без системних і серйозних змін у законодавстві та Конституції – це будуть знову вибори, які будуть піддані сумніву".

"Сьогоднішнє засідання підтвердило, що на підставі указів президента – першого і другого – вибори проводити неможливо", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування