Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ ще раз переконує Рудьковського, що терористи йому привиділися

Четвер, 17 травня 2007, 15:51

Керівник антитерористичного центру при СБУ Геннадій Кузнецов стверджує, що ознаки терористичних актів в двох останніх подіях, що сталися на залізниці та газопроводі, не встановлено.

Про це він заявив у четвер, відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

"Ознак терористичних актів ні в подіях, які відбулись на транспортній мережі, ні в заявах Валерія Гелетея, не встановлено", - зазначив Кузнецов, зауваживши при цьому, що "підстави для визначення подій як терористичний акт на сьогодні відсутні".

Крім того, він сказав, що "давати кваліфікацію терористичному акту повинні правоохоронні органи, а всі інші заяви посадовців повинні ґрунтуватися на цих висновках".

Говорячи про причини, які призвели, зокрема, до аварії "Столичного експресу" та вибуху на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород", Кузнецов сказав, що до цього призвели стан системи, слабкий контроль за функціонуванням тощо.

Також він наголосив, що наразі жоден з правоохоронних органів ще не заявив про те, що в подіях є ознаки терактів, якщо це виявиться, антитерористичний центр, головне завдання якого координація роботи правоохоронних органів та виконавчої влади, запобігання та припинення терактів на території України, долучиться до такої роботи.

Говорячи про транспортну мережу України, Кузнецов зазначив, що вона є сьогодні безпечною, але тим не менше потребує уваги.

Серед дій, які необхідно зробити, він назвав збільшення видатків на оновлення рухомого складу транспорту, зношеність якого сьогодні в різних регіонах становить 60-80%.

Крім того, необхідне оновлення основних фондів, які зношені приблизно на 60%. Зокрема, що стосується закупівлі шпал для залізниці, то їх потрібно замінити приблизно 1,5 млн. штук.

Водночас Кузнецов зауважив, що сьогодні СБУ спільно з Генпрокуратурою, МВС продовжує вивчення ситуації "і ми, як антитеростичний центр, взаємодіємо з ними".

На одне з запитань, що стосувалося останніх заяв на прес-конференції Валерія Гелетея, Кузнецов відповів: "На сьогоднішній день нам про такі факти невідомо". При цьому він додав, що однак це не означає, що правоохоронні ограни не проводять перевірок з цього приводу.

Як відомо, раніше міністра транспорту і зв'язку Микола Рудьковський наполягав на ознаках терористичних дій в аварії зі "Столичним експресом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...