Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Група попрацювала "плідно", однак не над датою виборів

Четвер, 17 травня 2007, 18:03

Перший президент Леонід Кравчук не вважає, що відставка голови КС Івана Домбровського і призначення виконувачем його обов'язків Валерія Пшеничного вплине на хід переговорів робочої групи.

"Я не думаю, що це ускладнить переговори, поки що, тому що коли ми зараз обговорюємо проблеми, КС як такий до уваги не береться", - сказав він по завершенню засідання робочої групи у четвер.

За словами Кравчука, проблема з КС може виникнути в тому випадку, якщо робоча група не дійде рішення і хтось з учасників процесу наполягатиме на його рішенні щодо конституційності указів президента.

"Уявіть собі: якщо не знайшли рішення і повертається до початку переговорів і скажімо Верховна Рада ставить питання дочекатися рішення КС, тоді КС стає проблемою для нашої робочої групи", - пояснив екс-президент.

Крім того Кравчук вважає, що проанонсоване секретаріатом президента засідання РНБО є "скоріше, страшилкою з боку президента".

"Якщо говорити відверто, то РНБО не є органом, який приймає обов'язкове рішення. Це координуючий орган", - наголосив екс-президент.

За його словами, РНБО лише готує необхідні документи, які оприлюднюються указом президента. "Для чого збирати РНБО, якщо можна видати ще третій указ президента", - запитав Кравчук.

Він оцінив засідання робочої групи у четвер "як дуже плідне". Водночас, за словами Кравчука, сторони не обговорювали термін проведення дострокових виборів, оскільки, на його думку, це потрібно робити після узгодження усіх розбіжностей.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування