РНБО проаналізує, як порушились домовленості Ющенка і Януковича

Четвер, 17 травня 2007, 18:51

Заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий вважає, що РНБО на своєму засіданні в п’ятницю має здійснити аналіз політичної ситуації, що склалася.

Про це Чалий заявив в інтерв’ю "Українській правді" та Бі-Бі-Сі в четвер.

"На мій погляд, на сьогодні після вчорашніх заяв з боку лідерів коаліції виникла ситуація, що домовленості від 4 травня щодо дострокових виборів і щодо того, що дата цих виборів буде визначена як найшвидше, вони певною мірою дезавуюються однією стороною", - заявив Чалий.

"Це створює дуже небезпечну ситуацію, і оскільки це, фактично, порушує ту принципову політичну домовленість між президентом і прем’єром щодо врегулювання кризи, я думаю, що в цій ситуації необхідний аналіз таким органом як РНБО, який представляє позицію всіх гілок влади", - додав він.

Заступник глави секретаріату також підкреслив, що засідання Ради нацбезпеки в п’ятницю відбудеться "в плановому режимі".

Чалий наголосив, що зважаючи на заяву генсекретаря Ради Європи Террі Девіса, потрібно якомога швидше визначитись з датою виборів.

Заступник глави секретаріату президента також додав, що за результатами свого візиту Девіс в листі до президента зазначив, що в разі необхідності "РЄ може надати експертну підтримку робочій групі і на наступних етапах імплементації домовленостей, які можуть виникнути в робочій групі".

"Рада Європи є однією з найбільш активних міжнародних інституцій, яка тримає ситуацію в Україні під постійним контролем", - додав він.

Водночас Чалий зауважив, що "Девіс занепокоєний тим, що робоча група протягом більш ніж 10 днів не може знайти вирішення питань по імплементації домовленостей президента і прем’єра". "Це дипломатичною мовою він чітко заявляє", - додав Чалий.

Відповідаючи на питання, чи має намір Україна користуватися такою допомогою, Чалий зазначив:

"Ми вітаємо найбільше залучення РЄ і її керівництва до врегулювання ситуації в Україні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування