Симоненко починає тягнути волинку про кілька тижнів

Четвер, 17 травня 2007, 19:02

Лідер Компартії Петро Симоненко вважає, що голова Конституційного Суду Іван Домбровський подав у відставку у зв'язку з тиском, який чиниться на КС з боку президента.

Про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів у четвер.

"Коли Домбровський подав у відставку, мабуть, у нього є всі підстави, бо президент і його оточення чинять тиск на КС, що і було висловлено в заяві суду минулого тижня", - зазначив Симоненко.

Він вважає, що призначення виконувачем обов'язків голови КС Валерія Пшеничного є проявом поваги до нього з боку інших суддів КС: "Серед суддів є повага до цієї людини, бо він обирається складом суду, а не призначається ззовні".

Коментуючи перебіг переговорів в рамках робочої групи, Симоненко сказав, що для остаточного результату "є ще потреба не в одному дні, а може і не в одному тижні", оскільки під час роботи група, на його думку, закладає законодавчу базу на майбутнє.

За словами лідера КПУ, сторона президента вже погоджується з необхідністю внесення змін як до законів, так і до Конституції до призначення дати дострокових виборів.

"Цю позицію, на скільки я розумію, сприйняв і президент, що кілька проблемних питань з підготовки до виборів не можуть обійтися без серйозної і глибокої системної роботи щодо вдосконалення як законів, так і Конституції, в тому числі і внесення змін до статті 90 щодо саморозпуску ВР і до статті 83 щодо імперативного мандату", - пояснив Симоненко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування