Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СЕКРЕТАРІАТ ЮЩЕНКА ВВАЖАЄ, ЩО КС ПОМЕР

Четвер, 17 травня 2007, 20:19

У секретаріаті президента вважають, що в Україні відсутній такий інститут як Конституційний суд.

Це випливає з коментарю заступника глави секретаріату президента Ігоря Пукшина.

За словами Пукшина, "сьогоднішня ситуація, що голова Конституційного Суду подав у відставку, саме й підкреслює, що в нас відсутній як такий інститут КС".

Пукшин також заявив, що Банкова не визнає ухвалене в четвер рішення КС про визнання незаконним права президента призначати суддів на адміністративні посади.

На сьогодні, наголосив Пукшин, чотири судді КС перебувають на лікарняному, троє – звільнені.

"Відомо, що КС є повноважним, коли на засіданні присутні 12 суддів. Якщо немає кворуму, то про які рішення цієї інституції можна говорити?" – зауважив Пукшин.

Він також додав, що у засіданні КС в середу брала участь особа, яка не є суддею Конституційного суду.

"Я вважаю, що такий орган не є повноважним і не має права приймати рішення, і ми взагалі не можемо говорити, що прийняте будь-яке рішення", – підкреслив Ігор Пукшин.

У свою чергу представник "Нашої України" Руслан Князевич заявив, що вони не визнають Валерія Пшеничного виконуючим обов’язки голови КС.

"Ми не можемо визнавати Пшеничного як виконувача обов’язки голови КС, оскільки є президентський указ. Поки КС не доведе зворотнього, визнавати повноваження Пшеничного, Станік і Іващенка не випадає можливим і ми цього ніколи не зробимо", - наголосив він

На цю заяву прореагувала Партія регіонів, яка вважає, що "Наша Україна" "не визнає жодного суду, окрім кишенькового".

"Представники опозиції лише підтверджують, що й зараз знаходяться поза правовим полем та сповідують принципи правової анархії та антигромадянського ставлення до інституту законів власної країни", - сказано в заяві прес-служби Партії регіонів.

Між тим Валерій Пшеничний повідомив газеті "Хрещатик", що розгляд указів Ющенка про розпуск парламенту на предмет конституційності КС продовжить 21 травня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...