Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддів змушують писати "доноси" для Кабміну?

П'ятниця, 18 травня 2007, 09:09

Судова адміністрація України з цього тижня почала моніторинг судових позовів проти діяльності Кабінету міністрів і прем'єр-міністра Віктора Януковича.

Голова державної судової адміністрації Іван Балаклицький повідомив, що відповідні розпорядження надійшли від Міністерства юстиції і першого заступника міністра Кабінету міністрів Олени Лукаш, пише в п'ятницю "Дело".

За його словами, з вівторка чиновники судової влади змушені двічі на день надавати звіт "де й у яких судах знаходяться ці позови".

"У середу постало питання про притягнення до відповідальності голови ДСА (Балаклицького), що на 10 ранку не надав таку інформацію", - сказав сам Балаклицький.

У свою чергу, перший заступник голови парламентського комітету з питань правосуддя Микола Оніщук вважає, що розпорядження Міністерства юстиції і Кабінету міністрів порушують закон.

За його словами, в адміністративному законодавстві не передбачено, щоб суди надавали інформацію про подачу позовів проти уряду й інших органів влади для Судової адміністрації.

"У такому випадку було б логічно порушити питання про надання даних як за позовами проти Кабінету міністрів, так і проти президента", - говорить депутат.

Крім того, за інформацією Балаклицького, Мін'юст має намір цілковито перебрати на себе адміністрування судової системи.

Зокрема, у Верховну Раду вже надійшли пропозиції про ліквідацію Судової адміністрації і передачі її повноважень Міністерству юстиції.

У функції ДСА входить забезпечення життєдіяльності судової системи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування