Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція пропонує розпущеній Раді самостійно призначати прем'єра

П'ятниця, 18 травня 2007, 09:33

Депутат від Партії регіонів Олексій Корсаков пропонує парламенту самостійно призначати прем'єр-міністра, якщо кандидатуру на цю посаду президент не вносить протягом 15 днів із дня одержання запропонованої коаліцією кандидатури.

Про це йдеться в проекті постанови № 3544 про внесення змін у регламент Верховної Ради, повідомляє газета "Дело" з посиланням на "Українські новини".

Цей документ також пропонує пов’язати з поданням кандидатури прем'єра від коаліції подання, які самостійно вносить президент на посади міністрів оборони й іноземних справ.

"У випадку невнесення президентом України у Верховну Раду України подання про призначення на посаду прем'єр-міністра України, міністра оборони України, міністра закордонних справ України в термін (15 днів)..., коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді згідно з прийнятим на загальних зборах коаліції рішенням вносить подання на зазначені посади ", - говориться в проекті документа.

Таке подання підписують керівників фракцій, що входять у коаліцію, і його оголошує на пленарному засіданні уповноважений від коаліції.

Такий порядок призначення прем'єра і цих 2 міністрів виписаний у законі про Кабінет міністрів.

Законопроект передбачає, що парламент розглядає внесені подання на посади прем'єра і 2 міністрів не пізніше, ніж у 15-денний термін з моменту одержання цих документів.

Призначення на ці посади здійснює Верховна Рада в режимі відкритого голосування й оформлює ці рішення своїми постановами.

При цьому якщо Верховна Рада відхилила кандидатуру прем'єра, то президент протягом 15 днів вносить подання від коаліції на цю посаду.

Якщо парламент відхилив кандидатури керівників МЗС і Міноборони, то президент вносить нові подання протягом 7 днів.

Законопроект також регулює порядок формування Кабміну, кандидатури членів якого вносить прем'єр.

У пояснювальній записці до законопроекту Корсаков зазначає, що своїм законопроектом ставить на меті привести регламент парламенту у відповідність із законом про Кабмін у частині відносин між парламентом і урядом.

Як повідомлялося, закон про Кабмін оскаржений у Конституційному Суді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: