Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не дасть "регіонам" вибори в жовтні: розв’язка близько

П'ятниця, 18 травня 2007, 11:11

Президент Віктор Ющенко наголошує, що дострокові парламентські вибори в Україні будуть проведені, причому ще до жовтня.

Про це президент заявив, виступаючи на Міжнародному інвестиційному форумі Київської області, який зараз відбувається у Києві, повідомляє УНІАН.

"Дострокові вибори будуть, і це буде ключова розв’язка цієї дискусії", - сказав Ющенко, характеризуючи політичну кризу в Україні.

При цьому він зауважив: "І ці вибори будуть не в жовтні, з цим не треба забавлятися. Нам треба давати швидку і демократичну реакцію на кризу, і цим продемонструвати - в Конституції не дарма записано: вибори проводяться за 60 днів".

"Я відчуваю на собі всю політичну відповідальність за поточний момент. Я, можливо, одна з тих осіб, яка намагається щоденними переговорами, якій йдуть не просто годинами, а десятками годин, приблизити фундаментальне рішення", - наголосив Ющенко.

За словами президента, він розуміє відсутність досвіду проведення дострокових виборів та наявність певних правових колізій.

"Як президент я готовий іти, в тому числі, на певний фактор часу. Але я хотів би, щоб політичні партнери ділили політичну відповідальність в тому, що не можна затягувати відповідь на це питання на місяці. Це неможливо, це неправильно", - підкреслив Ющенко.

"І я хочу вам сказати - ви будете свідками того, як Україна у цій складній ситуації, і не тільки в нас, а й в міжнародному оточенні, в якому ми знаходимося, продемонструє другий Майдан. Вона здивує Європу, здивує світ тим, як вона мудро, коректно, з повагою до політичних реалій, без натяку на силовий варіант може провести чесні дострокові демократичні вибори", - додав він.

Як відомо, указом від 26 квітня Ющенко повторно припинив повноваження Верховної Ради 5 скликання і переніс дострокові парламентські вибори із дати 27 травня, визначеної раніше, на 24 червня поточного року.

Водночас, представники Партії регіонів наполягають на перенесенні дострокових виборів до Верховної Ради на жовтень.

На даний момент над підготовкою позачергових виборів працює робоча група за участю парламентських фракцій. Лише після узгодження нею усіх питань мають визначити дату виборів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: