Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз вважає, що вибори будуть в листопаді

П'ятниця, 18 травня 2007, 11:31

Спікер Олександр Мороз вважає, що дострокові парламентські вибори можуть відбутися не раніше, ніж в листопаді.

Про це Мороз заявив у п`ятницю на конференції "Модельне законодавство і можливості його практичного застосування національними парламентами", повідомляє прес-служба ВР.

На переконання Мороза, такі вибори можуть відбутися не раніше ніж восени і тільки на законній основі, яка "може з`явитися тільки шляхом внесення певних змін та уточнень до Конституції".

"Це вже свідчить про неможливість проведення виборів раніше, ніж у листопаді", - наголосив Мороз.

"Відповідні документи підготовані, але я переконаний, що до того часу багато що владнається, зрештою заспокоїться, і ми все ж повернемо інститути влади у правове поле на підставі Конституції", - додав він.

Водночас він зазначив, що у підсумку буде "той результат, по суті, який може або підтвердити результати виборів 2006 року, або, що найкраще, жодних виборів не відбудеться".

При цьому він нагадав, що коаліція пропонує одночасно провести і вибори парламенту, і вибори президента, підтвердивши таким чином "необхідність такого оновлення на основі довіри людей".

Він також наголосив, що дострокове припинення повноважень парламенту не означає завершення його роботи, сокільки згідно з Конституцією, повноваження парламенту попереднього скликання припиняються після прийняття присяги депутатами нового скликання.

"Парламент має працювати безперервно", - зазначив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: