Луценко хоче Мін'юст, МВС або ГПУ

Субота, 19 травня 2007, 10:39

Лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко сподівається, що після виборів висуванці його сили отримають шанс очолити МВС, Мін'юст і Генпрокуратуру

Про це він заявив під час мітингу в Рахові у п’ятницю, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Ми не будемо претендувати на посаду прем’єр-міністра, бо ми знаємо, що ця кандидатура буде за БЮТ. Ми не претендуватимемо на посаду спікера Верховної Ради, бо ми погодимося з кандидатурою, яку запропонує "Наша Україна", - заявив він.

"Але ми хочемо відповідати за одне – за блок справедливості – Міністерство внутрішніх справ та Генеральну прокуратуру, аби зміцнити правоохоронну систему України", - додав Луценко.

Він також заперечив можливість силового варіанту з боку президента.

На думку Луценка, рішення про силовий сценарій вирішення кризи, що склалася в Україні, приймає не міністр внутрішніх справ України, а політики.

Луценко наголосив, що він сумнівається в тому, що "в них вистачить розуму піти порадитися до єдиного джерела влади, яким є не "ОМОН", не "Альфа", не "Беркут", а український народ".

"Я дуже сподіваюся, що люди, які намертво вчепилися в депутатські крісла, відчепляться від годівниці. Якщо навіть прем`єр зрозумів неминучість виборів, то в кінці кінців, назвати дату, і дати країні спокійно провести дострокові парламентські вибори", - сказав Юрій Луценко.

Водночас в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" серед можливих посад для свої соратників Луценко назвав ще й Міністерство юстиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування