Луценко знає, що "Наша Україна" і БЮТ готують адмінресурс

Субота, 19 травня 2007, 17:14

Лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко вважає, що "Наша Україна" і БЮТ розраховують на використання фінансового й адміністративного ресурсів на виборах.

Таку думку він висловив в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

"Ми із січня ведемо реальну роботу з населенням. Решта розраховують на апробований метод — використання фінансового й адміністративного ресурсів", - зазначив Луценко.

На питання, чи має він на увазі й "Нашу Україну" і БЮТ, лідер "Народної самооборони" відповів: "Безумовно. Ми, на відміну від великих гравців, такими ресурсами не володіємо. І слава Богу".

Він також повідомив, що "Народна самооборона", "Наша Україна" і "Рух Українська правиця" у понеділок досягли домовленості про принципи формування блоку.

"Не викликала заперечень теза про те, що назва блоку має бути ширшою, ніж "Наша Україна". Називали різні варіанти — наприклад, Спілка демократичних сил, Блок демократичних сил Віктора Ющенка", - розповів Луценко.

"Ще одним успіхом наших переговорів стала попередня домовленість про створення на базі блоку (звісно, вже після виборів) єдиної, нової, потужної політичної сили. Передбачалося, що даний процес буде завершено до кінця нинішнього року", - повідомив він.

Луценко також розповів, що за ініціативою "Нашої України" було ухвалено пропозицію про імперативний мандат для учасників майбутнього блоку.

Однак він зазначив, що вже 15 травня представники "Української правиці" вийшли з переговорного процесу, посилаючись на те, що їх не влаштовує запропонована їм квота.

"Як мені здається, насправді їх куди більше непокоїть питання про створення єдиної політичної сили, а також майбутній формат парламентської більшості. Гадаю, їх не влаштовує такий розвиток подій", - зазначив Луценко.

Він також підкреслив, що переговори зі створення блоку стосувалися спільної участі у виборчій кампанії, наміченій на липень.

"Якщо йтиметься про інші строки, і підтримка "Самооборони" у регіонах країни наростатиме, то формат нашої виборчої стратегії може змінитися. При цьому питання створення об’єднаної демократичної сили не втратить своєї актуальності", - сказав Луценко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування