У Ющенка оскаржують зупинку указів, але бояться, що сейф украдуть

Понеділок, 21 травня 2007, 08:50

Секретаріат президента оскаржив у Донецькому апеляційному адміністративному суді рішення Каменобродського районного суду Луганська, що призупинив дію указів президента про звільнення суддів Конституційного Суду Сюзанни Станік, Володимира Іващенка та Валерія Пшеничного за порушення присяги.

Ця ухвала була винесена для забезпечення позову депутата від Партія регіонів Олександра Єфремова, пише в понеділок "Комерсант-Україна".

Як відомо, рішення Луганського райсуду дозволило суддям відновити роботу, а також обрати Пшеничного на посаду в. о. голови КС, що звільнилась після відставки Івана Домбровського.

При цьому заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин стверджує, що вибір секретаріату цього разу випав на Донецький апеляційний суд тільки тому, що в Луганську немає суду такої юрисдикції.

Однак, про те, коли може бути скасоване рішення, що оскаржується секретаріатом, Пукшин говорити не наважився, оскільки цього разу в апеляційного суду виникли проблеми, пише видання.

За словами Пукшина, донецькі судді не можуть отримати від своїх луганських колег матеріали справи.

"Справа у тому, що судді райсуду закрили сейф і зникли в невідомому напрямку. Тому апеляційний суд не може одержати матеріали справи, щоб розглянути її. І я не здивуюся, якщо потім виявиться, що сейф кудись пропав або щось подібне сталося", - сказав заступник голови секретаріату.

Водночас, у п'ятницю співробітники Каменобродського суду відмовилися назвати виданню прізвище судді, який займається розглядом позову Єфремова.

Як відомо, голова Каменобродського райсуда Олександр Сараєв у п'ятницю був доставлений у луганську лікарню №1 з діагнозом "інфаркт". У лікарні виданню відмовилися надати яку-небудь інформацію про стан його здоров'я, пославшись на "надмірний інтерес до персони хворого".

У свою чергу, депутати від Партії регіонів у черговий раз виступити з обвинуваченнями в тиску на суддів з боку президента. "На Александра Сараєва був зроблений тиск або з боку секретаріату президента, або генпрокурора Святослава Піскуна, що в підсумку і призвело до його шпиталізації", - заявив депутат Володимир Ландик.

Минулого тижня коаліція звинуватила секретаріат в організації нападу на суддю Кіровського районного суду Івана Подолянчука, що призупинив дію указів Віктора Ющенко про звільнення суддів КС.

Апеляційний суд Донецька минулого тижня вже ухвалив рішення на користь юристів секретаріату президента, в якому оскаржувалось перше рішення про поновлення суддів на посадах, прийняте Кіровським районним судом Донецька.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...