Богатирьова спихає союз януковичів з "Нашою Україною" на Ющенка

Понеділок, 21 травня 2007, 09:26

Координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова заявляє, що Партія регіонів не веде переговорів з "Нашою Україною" про створення широкої коаліції в парламенті.

"Діалог з "Нашою Україною" про створення широкої коаліції ми не починали. Безумовно, у таких переговорах ключову роль буде грати позиція президента країни Віктора Ющенка, оскільки це винятково його партія", - заявила вона в інтерв'ю "Известиям в Украине".

При цьому вона зазначила, що "такі особистості, які представляють сторону президента, як Іван Плющ, бачать ключову ціль знайти такий союз і сьогодні, й в майбутньому".

"У цього проекту, без сумніву, будуть свої нетерпимі опоненти. Насамперед, це ті, хто чомусь постійно привласнює собі титул "єдиних демократів". Але не варто забувати, що Партія регіонів представляє досить важливу демократичну частину українського суспільства", - додала вона, говорячи про об'єднання партій.

У той же час, на думку Богатирьової, "Україна зобов'язує нас думати сьогодні про такий союз - він може остаточно зробити її єдиною".

"Союз, що міг би створити в Україні ідеологію єдиної влади, сьогодні ще малоймовірний і постійно перебуває під загрозою ідеологічних розколів. Партія регіонів дійсно в багатьох питаннях економічного розвитку солідарна з "Нашою Україною". Однак є важливі проблеми, що сьогодні не можуть зробити нас єдиними. Йдеться про вибір стратегічних принципів розвитку України", - зазначила вона.

"У договорі, підписаному після з'їзду "НУ" з БЮТ, говорять, насамперед, емоції їхніх лідерів. І це виглядає для наших виборців, начебто вони створили якийсь військовий союз проти Партії регіонів. Це зайвий раз свідчить про недостатню політичну зрілість і кваліфікацію ідеологів цих партій", - також зазначила лідер фракції Партії регіонів.

За словами Богатирьової, "у центрі цього діалогу (про створення союзу) знаходиться президент України".

"Зрозуміло, що від його слова залежить, чи буде "Наша Україна" направляти свої зусилля вже сьогодні на пошуки загальної стратегії і тактики національного розвитку, чи вона приречена бути партією державної опозиції: не поєднувати, а роз'єднувати", - відзначила вона.

Богатирьова вважає, що "лише склавши разом зусилля, ми створили б ідеальну систему, у якій вели дискусії не про те, скільки кому влади необхідно для реалізації своїх повноважень, а про те, що значить для неї Україна і кожен українець...".

"Тому я вважаю, що розмова про партнерство з "Нашою Україною" – це розмова постійна. І вона ведеться поза залежністю від того, чи готуємося ми до чергових чи виборів ні", - підкреслила вона.

Богатирьова стверджує, що "набрати в наступному парламенті 226 і більше голосів... не є самоціллю". "Наша мета – шукати способи об'єднання влади... Звичайно, малого пакету, що ми сьогодні обговорюємо, для цього недостатньо. Однак пружина діалогу зведена", - відзначила вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...