У Регіонах кажуть, що в них вистачить преференцій для Мороза

Понеділок, 21 травня 2007, 10:29

У Партії регіонів поки не ухвалено рішення про те, чи йти на дострокові вибори у Верховну Раду в блоці з Соціалістичною партією, чи ні.

Про це заявила лидер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова в інтерв'ю "Известиям в Украине".

"Жодних особливих протиріч немає. Ми поки не прийняли єдиного рішення, як ми підемо на дострокові вибори, оскільки необхідно якось вийти з кризи, що була спровокована указом президента. З цього і виросте і тактичний план участі коаліції в наступних виборах", - сказала вона.

"Очевидно одне: ми будемо до кінця з нашими партнерами. Ми занадто близькі, щоб бути різними", - підкреслила Богатирьова.

При цьому вона зазначила, що щодо особисто позиції Олександра Мороза і СПУ, "вони ведуть у себе дискусію з приводу власного плану виборів і союзу з Партією регіонів". "Звичайно, сценаріїв тут не так багато", - відзначила Богатирьова.

"Перший, найбільш простий: ми йдемо на вибори окремо, виходячи з того, що в кожної з політичних сил є достатньо електорату, щоб пройти в парламент. Ми сформуємо коаліцію і повернемо status quo", - пояснила вона.

Другий сценарій, за словами Богатирьової, полягає в тому, що "ми йдемо єдиним мегаблоком і звертаємося до виборців України підтримати його як національний проект стабільності".

"І третій варіант: ми йдемо єдиним національним фронтом, де будуть усі політсили, які приєдналися, попередньо підписавши відповідну угоду про розподіл влади в майбутньому. Ми домовляємося про ідеологію виборчої кампанії, про принципи взаємодії в цей час і після неї", - зазначила вона.

На думку Богатирьової, "усі ці сценарії реальні і досить ефективні".

"Що стосується спікера, то хочу сказати, що Олександр Мороз – це частина самих нас. Він – один із ключових політиків коаліції. Усе буде залежати як від його особистого бажання, так і від рішення СПУ", - запевнила вона.

"Думаю, що ні в кого немає сумнівів, що електоральні можливості Партії регіонів досить серйозні, щоб ми могли представити сьогодні нашим партнерам достатньо преференцій для прийняття ними справедливого і чесного рішення", - додала Богатирьова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування